Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfen op Bali mondt uit in een gruwelijke strijd om de macht

De golfer en zijn verhaal: Dick van den Bosch (hcp 7,5)

Sinds het golfvirus 10 jaar geleden bij mij toesloeg, zijn mijn vakantiebestemmingen altijd gekoppeld aan een mooie golfbaan. Gelukkig heb ik mijn vrouw ook kunnen besmetten zodat wij vaak samen spelen en dus ook op golfvakantie kunnen. Zij heeft handicap 15 en ik 7,5.

Op golfvakantie naar Bali: Nirwana Pacific Golfhotel

In 2016 ging ik voor de tweede keer naar Bali op vakantie. Bestemming was het Nirwana Pacific Hotel, prachtig gelegen aan zee en aan de beroemde tempel van ‘Tanah Lot’ (zie de bijgevoegde foto’s). Het hotel heeft een super mooie golfbaan waar ik in 2013 al een keer gespeeld had maar toen helaas geen eigen clubs had meegenomen. Ook verbleef ik toen niet in het hotel. Nu dus wel en kon ik de baan in ieder geval 5 keer spelen. Een buggy en twee caddies zijn verplicht.

Je eigen caddie

De caddies zijn jonge dames van een jaar of 19 die de baan op hun duimpje kennen. Ze geven je de juiste club aan en stippelen de goede lijn uit op de greens. De golfbaan is een plaatje. De holes liggen tussen rijstvelden en grenzen deels aan de Indische oceaan. De fairways zijn zacht maar prachtig. Je kan je clubblad heerlijk onder de bal krijgen. Als je naar Bali gaat is dit absoluut de mooiste baan.

Even ‘under construction’

Helaas is de baan nu ‘under construction’, evenals het hotel. Die zot van een Trump heeft de baan en het hotel gekocht en gaat een en ander verbouwen. Ik hoop toch echt dat hij van die golfbaan afblijft! Dit is in mijn ogen gewoon cultureel erfgoed. Mijn Balinese vrienden waren er echter niet gerust op, maar vertelden mij wel dat er voorlopig nog wel gespeeld kon worden.

Van golf naar boekthriller

De grap van mijn golfreis naar Bali was dat ik al starende naar de schitterende zonsondergang bij de tempel van Tanah Lot het idee kreeg om een heuse thriller te schrijven. En dat heb ik gedaan! ‘Het Bali Complot, een gruwelijke strijd om de macht’ is een zinderende boekthriller geworden die nu officieel is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout te Soest. Nu overal verkrijgbaar bij de betere boekhandels en online te bestellen via Boekscout en bol.com. Vanzelfsprekend komen hotel en golfbaan in mijn boek voor. Mocht je dus op golfreis gaan dan kan ik je Bali van harte aanbevelen!

Meer informatie en reviews lees je op mijn website, www.dickvandenbosch.nl.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact