Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfles - Het lesplan

Level 1: eerste 6 golflessen

De beginnende golfer heeft circa 6 golflessen nodig om alle aspecten van het golfspel ervaren te hebben. Putten, chippen en de swing, naast het spelen van een aantal par 3 holes.

Level 2: golflessen met als doel het behalen van een baanpermissie

Na de eerste golflessen moet de techniek worden verfijnd. We gaan met meerdere golfclubs proberen dezelfde golfswing te maken. Alle onderdelen van de golfsport komen (nog een keer) aan bod alsmede een baanles op de grote baan, waarin tevens uitleg wordt gegeven over de golfregels. U bent tenslotte bij golf uw eigen scheidsrechter.

Level 3: golflessen voor het halen van het Golf Vaardigheids Bewijs

Vanaf nu wordt het volgen van golflessen steeds meer een interactie met uw professional. U gaat spelen en merkt waar op de baan u de meeste slagen verliest. Samen met uw professional gaat u een lesplan opstellen om aan de eisen van het GVB te kunnen voldoen op de dag van examen. Oefen dan ook de gewenste vaardigheden zoals die tijdens het examen gevraagd worden.

Level 4: een golfhandicap

Als u wilt leren golfen, wilt u na het behalen van uw GVB verder naar een handicap. Om op mooiere banen te spelen, om in het buitenland op veel banen te kunnen spelen en ‘last but not least’ om op een club, met vrienden of met uw bedrijf met wedstrijden mee te kunnen doen.

Level 5: het verlagen van uw handicap en het daadwerkelijk spelen van wedstrijden

Ook bij deze stap in het leren golfen hoort een uitgewerkt plan dat u maakt met uw professional. Veel mensen golflessen in de winter en spelen in de zomer. Op zich is dit prima, maar ons advies is om ook in de zomer regelmatig naar de swing te laten kijken, zodat er geen foutjes insluipen. Een keer in de 3 of 4 weken een half uur golfles is vaak voldoende om vreemde gewoontes buiten de deur te houden.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact