Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golftechniek verbeteren

Leren golfen

Golf swing voorbeelden IJzer 8 - Driver - Pitching wedge

Met deze golf swing voorbeelden op video willen we u laten zien dat we voor alle swings en met alle stokken dezelfde techniek gebruiken. Bekijk de swings met de ijzer 8, driver en pitching wedge.

Bekijk de instructievideo

Chippen zoals putten

Chippen met de putt-swing is verstandig als we redelijk dicht bij de green liggen maar het terrein tussen de bal en het begin van de green wat onregelmatig is.

Bekijk de instructievideo

Het belang van de linkerschouder in de downswing

In de downswing hebben het wegdraaien van de heupen en het laten zakken van de armen vanuit de ontspannen linkerschouder met elkaar te maken.

Bekijk de instructievideo

Scoren op de golfbaan met de juiste concentratie

Focus niet op het resultaat en de techniek. Optimale concentratie is het uitbannen van twijfel. Dus niet nadenken over de score, maar over zaken die leiden tot een betere score.

Bekijk meer

Golf swing slaan vanuit hoog gras

Hoe dieper de bal in het gras ligt des te schuiner het slagvlak zal moeten zijn om de bal uit het hoge gras te kunnen slaan. Voorkom tijdens de swing dat het slagvlak dicht slaat.

Bekijk de instructievideo

Golf swing slaan van een lage bal

De juiste golf swing techniek bij het slaan van een bewuste lage bal. Een lage bal kan handig zijn bij overhangende takken of bij harde (tegen)wind.

Bekijk de instructievideo

Voorbereiding of techniek, waar zit de fout?

Vaak horen we, ‘ik moet zo veel nadenken’! Ik zeg dan als eerste: u denkt aan te veel dingen. Samengevat komen er vaak maar twee zaken uit waarover we moeten nadenken.

Bekijk meer

Golf swing met verschillende stokken

Belangrijk om te beseffen bij de golf swing is dat u slecht één golf swing moet leren die u met al uw stokken moet gebruiken.

Bekijk de instructievideo

Putt routine in 6 stappen

Op basis van deze putt routine zijn we geconcentreerd en kunnen we de putt swing vanuit de schouders (!) zo rustig mogelijk maken.

Bekijk de instructievideo

Natuurlijke golf swing

Wanneer we spreken over de natuurlijke golf swing dan bedoelen we hiermee dat uw golf swing lekker aan moet voelen. Een goede oefening voor het voelen van de swing techniek en als warming-up.

Bekijk de instructievideo

Golf swing sidehill up en sidehill down

Van belang bij de sidehill golfswing is dat u tijdens de swing ervoor zorgt dat de knieën op gelijke hoogte blijven. Nauwkeurigheid gaat voor afstand.

Bekijk de instructievideo

Golf swing driver verbeteren | 7 tips

De driver, voor velen de meest uitdagende golfclub. Bekijk hier de 7 tips voor het leren en verbeteren van de golfswing met de driver. Meer afstand en nauwkeurigheid gegarandeerd.

Bekijk meer

Golf swing uphill en downhill ligging

Het uitvoeren van de golf swing bij schuine liggingen blijft voor vele golfers lastig. Bekijk hier de instructievideo in 3 stappen naar de perfecte swing bij uphill en downhill ligging.

Bekijk de instructievideo

Lengte van de golf swing (fysiek)

Bij het maken van de golf swing hebben we het over natuurlijke posities en fysieke grenzen. De lengte van de golf swing mag nooit ten koste gaan van de controle.

Bekijk de instructievideo

7 stappen naar optimale pitchslagen

De optimale golf swing ontwikkelen bij het pitchen. Techniek is hierbij de basis. Vervolgens komt gevoel: niet nadenken over hoe groot de golf swing moet zijn.

Bekijk de 7 stappen

Chip oefening: Met meerdere stokken naar 1 afstand slaan

Door deze chip oefening zult u leren welke stok voor u in welke situatie het meeste prettige is om mee te chippen. Ervaar uw persoonlijke voorkeur en verbeter uw chipslagen.

Bekijk de instructievideo

Chip oefening: Met 1 stok naar meerdere doelen slaan

Het ontwikkelen van het gevoel op de lengte van de golf swing bij het chippen ontstaat door te oefenen. De oefening die we u geven is door met 1 stok naar meerdere doelen te slaan.

Bekijk de instructievideo

Up and down

Het begrip ‘up and down’ is de Engelse uitspraak voor ‘chip en putt’ en geeft aan dat we minder dan een volle golf swing van de green afliggen. Hoe u een 'up and down' kunt maken?

Bekijk meer

Pre-shot en post-shot golf swing routine

Houd de controle over uw spel en weet wat u moet doen na een goede of slechte bal. Het belang van een pre-shot en post-shot golf swing routine leest u hier.

Bekijk meer

Golf swing pitchslag

De pitchslag is wellicht een van de lastigste slagen. Het is geen kleine swing, maar ook geen grote swing. De pitchslag zit wat dat betreft heel dicht tegen de ‘natuurlijk swing’ aan.

Bekijk de instructievideo

Bounce

Bounce is een begrip dat eigenlijk alleen bij de wedges voorkomt. Het is begonnen bij de Sand Wedge. De bedoeling was dat de stok makkelijker door het zand zou glijden, dat hij zich dus minder snel in zou graven.

Bekijk instructievideo

Verschil tussen chip-, pitch- en lobslag bij golfen

De verschillen: Een chip is een lage bal die (veel) rolt. Een pitch is een hogere slag die ook (wat) door rolt en een lob (flop) is een hoge bal die zo weinig mogelijk rolt.

Bekijk meer

Golf instructie slagvlak openzetten

In sommige situaties in het korte golfspel willen we dat de bal op de green minder door rolt. We zetten hierbij dan het slagvlak van de golfclub open om de bal steiler te laten vertrekken.

Bekijk de instructievideo

Golf swing bunkerslag

De meeste mensen die moeite hebben met bunkerslagen, hebben dat omdat ze in de bunker een andere golf swing maken dan hun natuurlijke golfswing.

Bekijk de instructievideo

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact