Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Chip oefening: Met meerdere stokken naar 1 afstand slaan

Naast de chip oefening 'met 1 stok naar meerdere afstanden slaan' kunt u uw chipslagen ook verder verbeteren door de oefening om te draaien. De oefening die we u hier geven is dan ook om met meerdere stokken naar 1 afstand te slaan.

Uitleg chip oefening

Op het filmpje aan de rechterkant laten we zien hoe u met 5 verschillende stokken naar een en dezelfde afstand kunt slaan. Het is belangrijk om hierbij steeds dezelfde routine aan te houden maar wel met een steeds grotere swing. Logisch, want met bijvoorbeeld de 60 graden (lob) wedge zal een bal minder ver doorrollen dus heeft u een grotere swing nodig. Ook ziet u dat u met de lob wedge minder nauwkeurig zult zijn, u moet tenslotte nauwkeuriger zijn met het punt waar de bal zal landen, juist omdat deze minder doorrolt.

Ervaar welke golfstok voor u het prettigste is

Door deze chip oefening zult u leren welke stok voor u in welke situatie het meeste prettige is om mee te chippen. Een schuine stok is voor een grotere afstand minder prettig en een minder schuine stok zal voor een korte afstand niet comfortabel aanvoelen. Let wel, dit is altijd persoonlijk! Wat voor mij prettig is, is niet per definitie voor een ander ook prettig. De ene speler zal een bal liever zien vliegen, waar de ander een rollende bal prima vindt.

Succes!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact