Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Chippen & Pitchen

Leren golfen

Chippen zoals putten

Chippen met de putt-swing is verstandig als we redelijk dicht bij de green liggen maar het terrein tussen de bal en het begin van de green wat onregelmatig is.

Bekijk de instructievideo

7 stappen naar optimale pitchslagen

De optimale golf swing ontwikkelen bij het pitchen. Techniek is hierbij de basis. Vervolgens komt gevoel: niet nadenken over hoe groot de golf swing moet zijn.

Bekijk de 7 stappen

Chip oefening: Met meerdere stokken naar 1 afstand slaan

Door deze chip oefening zult u leren welke stok voor u in welke situatie het meeste prettige is om mee te chippen. Ervaar uw persoonlijke voorkeur en verbeter uw chipslagen.

Bekijk de instructievideo

Chip oefening: Met 1 stok naar meerdere doelen slaan

Het ontwikkelen van het gevoel op de lengte van de golf swing bij het chippen ontstaat door te oefenen. De oefening die we u geven is door met 1 stok naar meerdere doelen te slaan.

Bekijk de instructievideo

Up and down

Het begrip ‘up and down’ is de Engelse uitspraak voor ‘chip en putt’ en geeft aan dat we minder dan een volle golf swing van de green afliggen. Hoe u een 'up and down' kunt maken?

Bekijk meer

Golf swing pitchslag

De pitchslag is wellicht een van de lastigste slagen. Het is geen kleine swing, maar ook geen grote swing. De pitchslag zit wat dat betreft heel dicht tegen de ‘natuurlijk swing’ aan.

Bekijk de instructievideo

Bounce

Bounce is een begrip dat eigenlijk alleen bij de wedges voorkomt. Het is begonnen bij de Sand Wedge. De bedoeling was dat de stok makkelijker door het zand zou glijden, dat hij zich dus minder snel in zou graven.

Bekijk instructievideo

Verschil tussen chip-, pitch- en lobslag bij golfen

De verschillen: Een chip is een lage bal die (veel) rolt. Een pitch is een hogere slag die ook (wat) door rolt en een lob (flop) is een hoge bal die zo weinig mogelijk rolt.

Bekijk meer

Golf instructie slagvlak openzetten

In sommige situaties in het korte golfspel willen we dat de bal op de green minder door rolt. We zetten hierbij dan het slagvlak van de golfclub open om de bal steiler te laten vertrekken.

Bekijk de instructievideo

Golf swing bunkerslag

De meeste mensen die moeite hebben met bunkerslagen, hebben dat omdat ze in de bunker een andere golf swing maken dan hun natuurlijke golfswing.

Bekijk de instructievideo

Chip and run instructie

De 'chip and run' is een golfswing techniek die u toepast op het moment dat u vanuit een vlakke situatie zonder hindernissen naar een green toe kunt chippen met de vlag achterop.

Bekijk de instructievideo

Chippen golf techniek

Beter leren chippen begint met het aanleren van de juiste houding van uw lichaam en grip. De basis van een goede chipslag is hierbij het ontwikkelen van een routine in de set-up en het oplijnen.

Bekijk de instructievideo

Golf Approach Verbeteren

Goede golfspelers hebben een ‘distance control’ van een paar meter. Als u oplet zullen de slagen naar de green toe van deze spelers heel vaak op de goede afstand liggen.

Bekijk meer

Golfswing gedachte

We kennen de kreet wel: ‘het lukt niet want ik moet teveel nadenken’! Natuurlijk, als we leren golfen doen we dat zoals beschreven stapsgewijs.

Bekijk meer

Chippen - wat u moet weten

Als eerste dienen golfers zich te realiseren dat de chip-slag geen neerwaartse beweging is maar dat de bal in het neergaande gedeelte van de golfswing moet worden geraakt.

Bekijk meer

Leren golfen met de wedge

Lees hier 10 adviezen van Bob Vokey, ontwerper van Titleist Wedges, over het leren golfen met de wedge.

Bekijk meer

Oplijnen bij het golfen

Oplijnen voordat u de golfswing gaat maken is moeilijk maar cruciaal om de juiste richting van de golfbal te bepalen. Er wordt vaak te weinig aandacht aan besteedt en het leidt daardoor tot veel onnodige fouten.

Bekijk meer

Putten van buiten de green

Putten van buiten de green is onder bepaalde omstandigheden aan te raden. Lees hier wanneer u buiten de green het beste kan putten of chippen.

Bekijk meer

Leren chippen

Bij het oefenen van de chipslagen zijn twee dingen belangrijk. U heeft de meeste controle als een bal op de green valt. Een bal die rolt is beter te controleren dan een bal die vliegt.

Bekijk meer

Stap 14 - Chippen en pitchen

Bekijk hier de golfinstructie voor de chip en pitch slag en wanneer deze toe te passen.

Bekijk meer

Stap 15 - In of uit de bunker

Naast de waterhindernis is de bunker een van de meest bang makende onderdelen van een golf hole.

Bekijk meer

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact