Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Mental Golf

Leren golfen

Beter leren focussen tijdens het golfen

Bij golfen moet je aan van alles en nog wat denken. Echter, als je klaar bent met denken ga je je concentreren, en vanuit deze concentratie ontstaat er een bepaalde focus.

Bekijk meer

Scoren op de golfbaan met de juiste concentratie

Focus niet op het resultaat en de techniek. Optimale concentratie is het uitbannen van twijfel. Dus niet nadenken over de score, maar over zaken die leiden tot een betere score.

Bekijk meer

Voorbereiding of techniek, waar zit de fout?

Vaak horen we, ‘ik moet zo veel nadenken’! Ik zeg dan als eerste: u denkt aan te veel dingen. Samengevat komen er vaak maar twee zaken uit waarover we moeten nadenken.

Bekijk meer

Geduld houden tijdens het golfen

Naast lessen, oefenen en spelen vergt golf ook een grote mate van geduld, wat misschien wel het moeilijkste onderdeel van het golfspel is. 

Bekijk meer

Golf is eerst denken en dan doen

Veel golfers zijn vaak tijdens het slaan nog bezig zijn met wat er allemaal fout kan gaan. Maar ik lig in de bunker. Maar ik moet over water heen. Het devies: eerst denken en dan doen.

Bekijk meer

3 basisgedachten voor uw golf swing

Vaak zitten er te veel extra bewegingen in een golfswing waardoor u de controle verliest. Voorkom dit door uw gedachten te houden bij 3 basiselementen van de golf swing.

Bekijk meer

Mentaal golfen is te leren

Uiteindelijk is golf voor circa 90% een mentaal spel. Het omgaan met zeer verschillende omstandigheden in de baan heeft vooral te maken met vertrouwen en mentaal oefenen.

Bekijk meer

Pre-shot en post-shot golf swing routine

Houd de controle over uw spel en weet wat u moet doen na een goede of slechte bal. Het belang van een pre-shot en post-shot golf swing routine leest u hier.

Bekijk meer

Speel je eigen golfspel

Forceren is nooit goed als je aan het golfen bent. Het belang van je eigen golf spel spelen is vertrouwen, rust en controle in al je slagen.

Bekijk meer

De top-10 mentale valkuilen bij golf

We geven u hier 10 valkuilen waarbij het makkelijk mis kan gaan en waar een goed opgebouwde pre swing routine een mogelijke oplossing is.

Bekijk meer

Course Management Deel 1

Course management betekent simpelweg: hoe spelen we de baan waar we zijn op een (tactische) manier waardoor we zo weinig mogelijk invloed ondervinden van de omstandigheden zoals bijvoorbeeld de elementen en natuurlijk hindernissen.

Bekijk meer

Course Management 2

In dit stuk zullen we meer ingaan op de mentale aspecten van course management. Heb ik (vandaag) voldoende vertrouwen in mijn golfswing om deze hole goed te kunnen spelen?

Bekijk meer

Golfswing gedachte

We kennen de kreet wel: ‘het lukt niet want ik moet teveel nadenken’! Natuurlijk, als we leren golfen doen we dat zoals beschreven stapsgewijs.

Bekijk meer

(Zelf)vertrouwen

Of je nu beginnende golfer bent of een topspeler, een golfbal kan bijna alleen maar goed geslagen worden als er volledig vertrouwen is in goede afloop.

Bekijk meer

Oplijnen bij het golfen

Oplijnen voordat u de golfswing gaat maken is moeilijk maar cruciaal om de juiste richting van de golfbal te bepalen. Er wordt vaak te weinig aandacht aan besteedt en het leidt daardoor tot veel onnodige fouten.

Bekijk meer

De Golf Manager

Een golfspeler kan op zoek gaan naar een golf manager of management bedrijf. Wat doet een golf manager voor een speler?

Bekijk meer

Acceptatie

Acceptatie in sport is een heel breed begrip. Wat zijn dan in de sport en zeker in golf de omstandigheden die we zullen moeten leren accepteren?

Bekijk meer

Focussen

Voor wat betreft golfen houd ik de volgende volgorde aan: nadenken, concentreren en focussen. We gaan eerst nadenken wat we moeten doen, wat er moet gebeuren: hoe ver moeten we slaan.

Bekijk meer

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact