Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfswing

Leren golfen

Golf swing voorbeelden IJzer 8 - Driver - Pitching wedge

Met deze golf swing voorbeelden op video willen we u laten zien dat we voor alle swings en met alle stokken dezelfde techniek gebruiken. Bekijk de swings met de ijzer 8, driver en pitching wedge.

Bekijk de instructievideo

Het belang van de linkerschouder in de downswing

In de downswing hebben het wegdraaien van de heupen en het laten zakken van de armen vanuit de ontspannen linkerschouder met elkaar te maken.

Bekijk de instructievideo

Scoren op de golfbaan met de juiste concentratie

Focus niet op het resultaat en de techniek. Optimale concentratie is het uitbannen van twijfel. Dus niet nadenken over de score, maar over zaken die leiden tot een betere score.

Bekijk meer

Golf swing slaan vanuit hoog gras

Hoe dieper de bal in het gras ligt des te schuiner het slagvlak zal moeten zijn om de bal uit het hoge gras te kunnen slaan. Voorkom tijdens de swing dat het slagvlak dicht slaat.

Bekijk de instructievideo

Golf swing slaan van een lage bal

De juiste golf swing techniek bij het slaan van een bewuste lage bal. Een lage bal kan handig zijn bij overhangende takken of bij harde (tegen)wind.

Bekijk de instructievideo

Voorbereiding of techniek, waar zit de fout?

Vaak horen we, ‘ik moet zo veel nadenken’! Ik zeg dan als eerste: u denkt aan te veel dingen. Samengevat komen er vaak maar twee zaken uit waarover we moeten nadenken.

Bekijk meer

Geduld houden tijdens het golfen

Naast lessen, oefenen en spelen vergt golf ook een grote mate van geduld, wat misschien wel het moeilijkste onderdeel van het golfspel is. 

Bekijk meer

Golf swing met verschillende stokken

Belangrijk om te beseffen bij de golf swing is dat u slecht één golf swing moet leren die u met al uw stokken moet gebruiken.

Bekijk de instructievideo

Natuurlijke golf swing

Wanneer we spreken over de natuurlijke golf swing dan bedoelen we hiermee dat uw golf swing lekker aan moet voelen. Een goede oefening voor het voelen van de swing techniek en als warming-up.

Bekijk de instructievideo

Golf is eerst denken en dan doen

Veel golfers zijn vaak tijdens het slaan nog bezig zijn met wat er allemaal fout kan gaan. Maar ik lig in de bunker. Maar ik moet over water heen. Het devies: eerst denken en dan doen.

Bekijk meer

Golf swing sidehill up en sidehill down

Van belang bij de sidehill golfswing is dat u tijdens de swing ervoor zorgt dat de knieën op gelijke hoogte blijven. Nauwkeurigheid gaat voor afstand.

Bekijk de instructievideo

Golf swing driver verbeteren | 7 tips

De driver, voor velen de meest uitdagende golfclub. Bekijk hier de 7 tips voor het leren en verbeteren van de golfswing met de driver. Meer afstand en nauwkeurigheid gegarandeerd.

Bekijk meer

Golf swing uphill en downhill ligging

Het uitvoeren van de golf swing bij schuine liggingen blijft voor vele golfers lastig. Bekijk hier de instructievideo in 3 stappen naar de perfecte swing bij uphill en downhill ligging.

Bekijk de instructievideo

Lengte van de golf swing (fysiek)

Bij het maken van de golf swing hebben we het over natuurlijke posities en fysieke grenzen. De lengte van de golf swing mag nooit ten koste gaan van de controle.

Bekijk de instructievideo

3 basisgedachten voor uw golf swing

Vaak zitten er te veel extra bewegingen in een golfswing waardoor u de controle verliest. Voorkom dit door uw gedachten te houden bij 3 basiselementen van de golf swing.

Bekijk meer

Pre-shot en post-shot golf swing routine

Houd de controle over uw spel en weet wat u moet doen na een goede of slechte bal. Het belang van een pre-shot en post-shot golf swing routine leest u hier.

Bekijk meer

Verschil tussen chip-, pitch- en lobslag bij golfen

De verschillen: Een chip is een lage bal die (veel) rolt. Een pitch is een hogere slag die ook (wat) door rolt en een lob (flop) is een hoge bal die zo weinig mogelijk rolt.

Bekijk meer

Golf Approach Verbeteren

Goede golfspelers hebben een ‘distance control’ van een paar meter. Als u oplet zullen de slagen naar de green toe van deze spelers heel vaak op de goede afstand liggen.

Bekijk meer

Meester Putters

Putten is het onderdeel van het golfspel waar veel grote spelers vaak geen specifieke coach voor hebben. Dat komt doordat het putten ontzettend persoonlijk is.

Bekijk meer

Golfswing gedachte

We kennen de kreet wel: ‘het lukt niet want ik moet teveel nadenken’! Natuurlijk, als we leren golfen doen we dat zoals beschreven stapsgewijs.

Bekijk meer

Golfswing modellen

Welk golfswing model past het beste bij u? One plane golfswing model versus two plane golfswing model.

Bekijk meer

Leren golfen met de wedge

Lees hier 10 adviezen van Bob Vokey, ontwerper van Titleist Wedges, over het leren golfen met de wedge.

Bekijk meer

Positie van de golfbal

Het is van belang dat u bij iedere golfswing controleert of u de juiste stand heeft ingenomen. Een klein foutje heeft namelijk grote gevolgen voor de juiste richting.

Bekijk de instructievideo

Golfswing ritme

Veel mensen maken hun golfswing te lang. Daarnaast voeren mensen hun golfswing vaak te snel of te langzaam uit.

Bekijk meer

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact