Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golf swing slaan van een lage bal

Als we de bal lager willen slaan dan gebruikelijk, bijvoorbeeld met een ijzer 7, dan kunnen we dit het makkelijkste doen door de bal meer naar de achterste voet te leggen. We noemen dit ‘de loft’: minder loft op het slagvlak, ook wel een kleinere effectieve loft genoemd.

Wanneer een bewuste lage bal slaan?

Een lage bal kan handig zijn om te slaan wanneer er boven u bijvoorbeeld takken van een boom uitsteken. Ook kan het slaan van een lage bal uitkomst bieden wanneer het hard waait en dan met name bij wind tegen. Met het slaan van een lage bal bij harde wind zal deze een verder bereik hebben omdat deze niet door de wind wordt 'gepakt'.

De juiste golf swing techniek bij het slaan van een lage bal:

  • Uitgaande van een normale set-up met de handen voor de binnenkant van het voorste been, verplaatsen we de bal meer of minder naar de achterste voet, in plaats van de gangbare positie 1/3 – 2/3.
  • Omdat de handen in verhouding met de rest van uw lichaam in dezelfde positie staat kunnen we zo dezelfde aangeleerde natuurlijke swing blijven maken.
  • Het enige waar we op moeten letten is dat de bal door de veranderde balpositie meer naar rechts zal gaan. Houd hier dus rekening mee bij het oplijnen. Bij linkshandige spelers zal de bal meer naar links gaan.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact