Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Beginnen met golf

Leren golfen

Golf swing voorbeelden IJzer 8 - Driver - Pitching wedge

Met deze golf swing voorbeelden op video willen we u laten zien dat we voor alle swings en met alle stokken dezelfde techniek gebruiken. Bekijk de swings met de ijzer 8, driver en pitching wedge.

Bekijk de instructievideo

Chippen zoals putten

Chippen met de putt-swing is verstandig als we redelijk dicht bij de green liggen maar het terrein tussen de bal en het begin van de green wat onregelmatig is.

Bekijk de instructievideo

Het belang van de linkerschouder in de downswing

In de downswing hebben het wegdraaien van de heupen en het laten zakken van de armen vanuit de ontspannen linkerschouder met elkaar te maken.

Bekijk de instructievideo

Golf swing slaan vanuit hoog gras

Hoe dieper de bal in het gras ligt des te schuiner het slagvlak zal moeten zijn om de bal uit het hoge gras te kunnen slaan. Voorkom tijdens de swing dat het slagvlak dicht slaat.

Bekijk de instructievideo

Golf swing slaan van een lage bal

De juiste golf swing techniek bij het slaan van een bewuste lage bal. Een lage bal kan handig zijn bij overhangende takken of bij harde (tegen)wind.

Bekijk de instructievideo

Golf swing met verschillende stokken

Belangrijk om te beseffen bij de golf swing is dat u slecht één golf swing moet leren die u met al uw stokken moet gebruiken.

Bekijk de instructievideo

Putt routine in 6 stappen

Op basis van deze putt routine zijn we geconcentreerd en kunnen we de putt swing vanuit de schouders (!) zo rustig mogelijk maken.

Bekijk de instructievideo

Natuurlijke golf swing

Wanneer we spreken over de natuurlijke golf swing dan bedoelen we hiermee dat uw golf swing lekker aan moet voelen. Een goede oefening voor het voelen van de swing techniek en als warming-up.

Bekijk de instructievideo

Golf swing sidehill up en sidehill down

Van belang bij de sidehill golfswing is dat u tijdens de swing ervoor zorgt dat de knieën op gelijke hoogte blijven. Nauwkeurigheid gaat voor afstand.

Bekijk de instructievideo

Golf swing driver verbeteren | 7 tips

De driver, voor velen de meest uitdagende golfclub. Bekijk hier de 7 tips voor het leren en verbeteren van de golfswing met de driver. Meer afstand en nauwkeurigheid gegarandeerd.

Bekijk meer

Golf swing uphill en downhill ligging

Het uitvoeren van de golf swing bij schuine liggingen blijft voor vele golfers lastig. Bekijk hier de instructievideo in 3 stappen naar de perfecte swing bij uphill en downhill ligging.

Bekijk de instructievideo

Lengte van de golf swing (fysiek)

Bij het maken van de golf swing hebben we het over natuurlijke posities en fysieke grenzen. De lengte van de golf swing mag nooit ten koste gaan van de controle.

Bekijk de instructievideo

Chip oefening: Met meerdere stokken naar 1 afstand slaan

Door deze chip oefening zult u leren welke stok voor u in welke situatie het meeste prettige is om mee te chippen. Ervaar uw persoonlijke voorkeur en verbeter uw chipslagen.

Bekijk de instructievideo

Chip oefening: Met 1 stok naar meerdere doelen slaan

Het ontwikkelen van het gevoel op de lengte van de golf swing bij het chippen ontstaat door te oefenen. De oefening die we u geven is door met 1 stok naar meerdere doelen te slaan.

Bekijk de instructievideo

Afslagplaats golf - 5 verschillende tee kleuren

Vanaf 1 januari 2013 spelen we niet van een heren- of dames tee maar van verschillende kleuren. Waarom? Om het tempo er in te kunnen houden en om uw spelplezier te verhogen.

Bekijk meer

Golf swing pitchslag

De pitchslag is wellicht een van de lastigste slagen. Het is geen kleine swing, maar ook geen grote swing. De pitchslag zit wat dat betreft heel dicht tegen de ‘natuurlijk swing’ aan.

Bekijk de instructievideo

Verschil tussen chip-, pitch- en lobslag bij golfen

De verschillen: Een chip is een lage bal die (veel) rolt. Een pitch is een hogere slag die ook (wat) door rolt en een lob (flop) is een hoge bal die zo weinig mogelijk rolt.

Bekijk meer

Golf instructie slagvlak openzetten

In sommige situaties in het korte golfspel willen we dat de bal op de green minder door rolt. We zetten hierbij dan het slagvlak van de golfclub open om de bal steiler te laten vertrekken.

Bekijk de instructievideo

Golf swing bunkerslag

De meeste mensen die moeite hebben met bunkerslagen, hebben dat omdat ze in de bunker een andere golf swing maken dan hun natuurlijke golfswing.

Bekijk de instructievideo

Chip and run instructie

De 'chip and run' is een golfswing techniek die u toepast op het moment dat u vanuit een vlakke situatie zonder hindernissen naar een green toe kunt chippen met de vlag achterop.

Bekijk de instructievideo

Chippen golf techniek

Beter leren chippen begint met het aanleren van de juiste houding van uw lichaam en grip. De basis van een goede chipslag is hierbij het ontwikkelen van een routine in de set-up en het oplijnen.

Bekijk de instructievideo

Favoriete golfclubs

De 3 golfclubs in uw golftas waar u op terug moet kunnen vallen in lastige situaties zijn: de hybride, de ijzer 7 en de putter.

Lees verder

Golf Approach Verbeteren

Goede golfspelers hebben een ‘distance control’ van een paar meter. Als u oplet zullen de slagen naar de green toe van deze spelers heel vaak op de goede afstand liggen.

Bekijk meer

Meester Putters

Putten is het onderdeel van het golfspel waar veel grote spelers vaak geen specifieke coach voor hebben. Dat komt doordat het putten ontzettend persoonlijk is.

Bekijk meer

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact