Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Lengte van de golf swing (fysiek)

Bij het maken van de golf swing hebben we het over natuurlijke posities en fysieke grenzen. Echter, 75% van de golfers maakt hun (back)swing te lang waardoor de controle over de swing verloren gaat. Dit moet u dus zien te voorkomen: De lengte van de golf swing mag nooit ten koste gaan van de controle.

Uitleg lengte golf swing in 3 stappen

  1. Vanuit de aangeleerde set-up gaat u bewegen. Draai de schouders totdat u in uw rug weerstand voelt opkomen. Bij de meeste mensen is dat een draai van 90˚, maar mocht u zo ver niet komen is daar niks mis mee.
  2. U gaat de pols knikken. Het gewricht kan op een bepaald punt niet meer verder knikken, de stok heeft dan een hoek van circa 90˚ met de onderarm bereikt.
  3. Tot slot gaat u, vanuit de linker schouder scharnierend, de golfswing tot het verste punt brengen. Hoe ver dit nog lukt is voor iedereen anders. Forceer niks. Het stukje dat u hierdoor verder in uw backswing komt scheelt qua afstand van de bal niet meer dan 5 of 10 meter.

Van belang is dus: controle houden! In de lengte van uw backswing houdt u controle naar een positie van waaruit u niets hoeft te corrigeren.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact