Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Twee Golfswing modellen

One plane golfswing model versus two plane golfswing model

Het gaat hier om de positie van de schouders, de armen en de handen ten opzichte van elkaar. Dit is het meest zichtbaar in de toppositie van de golfswing. Bij de ‘one-plane’ golfswing zien we de schouders, de armen en de golfclub bijna in een vlak (plane) zitten. Bij de ‘two-plane’ golfswing zitten de schouders meer horizontaal en de armen en golfclub meer verticaal ten opzichte van elkaar. De afbeeldingen zullen dit duidelijk maken. De Amerikaanse Teaching Professional Jim Hardy was in 2003 de eerste die dit onderscheid maakte.

One plane golfswing

De one plane is een wat vlakkere golfswing, meer een ‘inside-outside’ beweging. De houding is wat meer voorover. Deze speler zal wat minder diepe plaggen slaan, wat op zich geen probleem hoeft te zijn. Lees verder...

Two plane golfswing

De ‘two-plane’ is een wat steilere beweging, meer een ‘outside-inside beweging’. De houding is wat meer rechtop. Door de steilere swingbaan zal de speler diepere plaggen slaan en over het algemeen ballen slaan met meer spin. Lees verder...

Conclusie

Een golfswing moet bij je passen, maar het is duidelijk dat de ene golfswing wel past en de andere echt niet. Zomaar omgooien heeft geen zin. Het één en ander zal in nauw overleg met uw professional moeten gebeuren, het beste is om dit naar aanleiding van videobeelden te doen. Alle moderne video analysesystemen hebben mogelijkheden om te laten zien welke golfswing het beste bij uw lichaam past.

De golfswing kan veranderd worden op basis van uw huidige balvlucht. Op de tweede plaats heeft de verandering te maken met de mobiliteit van de speler. Hoe beweeglijker, hoe makkelijker de ‘one-plane’ golfswing uitvoerbaar is. Dit wil echter niet zeggen dat het dan meteen voor u de beste optie is.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact