Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfregel 7 & 8

Golfregel 7 - Oefenen

Onder oefenen verstaan we het op de dag van de wedstrijd op de wedstrijdbaan spelen van een of meerdere holes. Dit mag bij strokeplay niet en bij matchplay wel. Bij matchplay bent u met z’n tweeën, u slaat beiden bijvoorbeeld om 12.00 uur af en heeft dus beide evenveel tijd om te oefenen.

Bij strokeplay doen soms 80 personen mee waarbij de één om 9.00 uur afslaat en de ander om 12.00 uur. In dit geval heeft de één dus meer mogelijkheden om te oefenen dan de ander en daarom zeggen we dat het bij strokeplay niet is toegestaan om te oefenen.

Golfregel 8 - Advies

Een speler mag niets zeggen noch vragen wat zijn eigen spel of het spel van zijn medespeler zou kunnen beïnvloeden. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is natuurlijk dat een speler vraagt of zegt met welke golfclub hij zal slaan of heeft geslagen.

Over zaken die vooraf bekend zijn, zoals bijvoorbeeld de positie van een bunker op een hole, kan zonder probleem gesproken worden. Een speler mag vervolgens niet aangeven hoe een medespeler de hole het best kan spelen om geen last te hebben van de betreffende bunker. Informatie betreffende de regels valt niet onder het begrip advies. Een speler mag wel overleg plegen met een caddie of, als hij in een wedstrijd speelt, met zijn partner.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact