Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfregel 9 t/m 11

Golfregel 9 - Informatie over het aantal slagen

Indien gevraagd moet de speler informatie over het aantal slagen verstrekken. Dit is natuurlijk met name van belang als u matchplay speelt.

Golfregel 10 - Volgorde van spelen

De speler die bovenaan staat op de startlijst slaat als eerste af en zo verder. Tijdens het spelen van de holes speelt de speler die het minste aantal slagen heeft gebruikt op de gespeelde hole, als eerste op de volgende hole. Bij een gelijk aantal slagen, blijft de volgorde hetzelfde. In de baan speelt degene die het verste van de hole afligt als eerste.

Golfregel 11 - De afslagplaats

De afslagplaats is het begin van elke hole. De grootte van de afslagplaats wordt bepaald door de buitenranden van de markers en gaat twee stoklengtes naar achter. Het gaat hierbij altijd om de positie van de bal. U mag dus zelf buiten de afslagplaats staan om een bal te spelen die binnen de afslagplaats ligt.

Als u afslaat van buiten de afslagplaats dan krijgt u in strokeplay twee strafslagen en moet u opnieuw slaan. Bij matchplay mag uw tegenstander eisen dat u de bal opnieuw speelt, u krijgt dan geen straf.

Sportiviteit vereist dat u een medespeler opmerkzaam maakt op het feit dat hij buiten de afslagplaats dreigt te gaan afslaan. Voordat hij afslaat dus, dit valt niet onder advies.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact