Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Een nieuwe hybride kopen

De hybride golfclubs zijn de vervangers voor de ijzers 3 en 4 die we vroeger nog in de golftas hadden. Deze golfclubs zijn gemaakt om makkelijker uit het (hogere) gras te spelen en toch meer afstand te kunnen maken. Noem het maar ‘best of both worlds’, een combinatie van eigenschappen van houten en ijzeren golfclubs.

De hoek van het slagvlak

Bij de meer gevorderde golfspeler gaat het bij de keuze van een hybride golfclub met name om de loft, de hoek van het slagvlak. Dit gaat in samenhang met de andere golfclubs, ijzers en houten. Als uw golfset bijvoorbeeld gaat van Pitching Wedge tot en met ijzer 6 zult u beter af zijn met 2 hybride stokken van bijvoorbeeld 25˚ en 20˚. Als uw ijzers lager gaan dan zal een hybride tussen de 19˚ en 22˚ wellicht voldoende zijn.

Kijkt u hierbij ook naar uw ‘fairway woods’, deze zijn ook in meerdere lofts te krijgen. Er moet dus een gelijkmatige, op-, of aflopende verdeling zijn in loft bij de hybrides en de ‘fairway woods’. Een houten 3 is meestal 15˚ en daarnaast heeft u dus weinig aan een hybride van 16˚ of 17˚. Let bij de keuze van uw hybride(s) natuurlijk op de soort shaft die er in zit. 

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact