Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Nieuwe ijzers kopen

Vervolgens komen we uit bij de ijzers. We kopen hiervan meestal een totale set van ijzer 5 of 6 tot en met een Pitching Wedge. Belangrijk bij de keuze van uw ijzers zijn de soort shaft, het materiaal (staal of graphite), de lengte van de shaft en de dikte van de grip. Verder zijn de flexibiliteit (L, Senior, R of S) van de shaft en het gewicht van de shaft van belang.

Het gewicht van de kop van de golfclub

Ook het gewicht en de vorm van de kop van de stok zijn van belang, een groot slagvlak geeft een makkelijker golfslag. De plaats van het zwaartepunt in het slagvlak kan de golfbal makkelijker of juist wat minder de lucht in doen gaan. Het is hierbij dus van belang dat u uw meest voorkomende balvlucht kent.

De juiste ijzers kiezen

De speler kan bij de keuze van zijn of haar ijzers zo ver gaan als hij zelf wil. De speler kan de stokken laten fitten op een zogenaamde ‘swing computer’ of naar een (goede) golf shop toe gaan en vragen om al dan niet onder begeleiding van een professional een aantal verschillende golfclubs uit te mogen proberen.

Nogmaals, de meest belangrijke punten nadat u heeft bepaald of u met een stalen of een graphite shaft wilt gaan spelen zijn de lengte van de shaft en de dikte van de grip. Tot slot: houd er rekening mee dat de ‘lie’ van de stok mee verandert met de lengte van de golfclub en dat het swinggewicht van de golfclub verandert met de dikte van de grip. 

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact