Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Een nieuwe wedge kopen

Als we het over de wedges in uw tas hebben, kunnen we er 4 noemen: de Pitching Wedge, de Gap Wedge (52˚), de Sand Wedge en de Lob Wedge (60˚). Vroeger hadden we twee wedges, een Pitching Wedge en een Sand Wedge.

Gap Wedge

Als u beter wilt gaan spelen en minder slagen rond de green wilt maken, dan zult u in ieder geval naar een Gap Wedge moeten gaan kijken. De Gap Wedge is een wedge van 52˚ die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden: chippen, pitchen alsook slagen uit een hardere bunker. De Gap Wedge heeft meestal een ‘bounce’ van 8 graden, hierdoor kunt u hem ook bij kale liggingen makkelijker gebruiken dan de Sand Wedge.

Lob Wedge

De Lob Wedge is een optionele golfclub met een loft van 60˚ waarmee u goed kunt experimenteren maar die moeilijker te controleren is en waar u makkelijk te kort mee zult zijn als u naar de green toe slaat. De wedges hebben meestal een speciale ‘wedge flex’. Belangrijk bij uw uiteindelijke keuze is de bounce die de wedge heeft. Meer bounce zal een golfclub makkelijker door zand en hoog gras laten glijden. Minder bounce is makkelijker te controleren bij korter gras en hardere ondergronden. 

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact