Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Slaan vanuit de fairway bunker

Veel van de bunkers die we tegenkomen in de baan liggen rond de green om het ons lastig te maken of juist om te voorkomen dat we eventueel in het water of out of bounds zouden komen.

Daarnaast vinden we op de golfbaan ook regelmatig op strategische plaatsen bunkers naast de fairway. Ook hier weer als uitdaging of ter bescherming. De fairway bunkers hebben meestal een minder hoge rand aan de voorkant zodat we er makkelijker uit kunnen slaan.

Hoeft niet alleen met een Sand wedge

Door de minder hoge rand aan de voorkant hoeven we bij het slaan vanuit de fairway bunker ons niet te beperken tot de Sand wedge. Afhankelijk van waar we in deze bunker liggen, en hoe ver we nog willen slaan kunnen we feitelijk elke stok pakken die we nodig hebben. Recentelijk sloeg ik met een hybride vanuit een bunker waarna de mensen waarmee ik speelde me verbaasd aankeken. Vervolgens gingen zij hetzelfde proberen en kwamen al snel tot de conclusie dat de slag eigenlijk weer dezelfde was.

Balpositie in het midden

Belangrijkste aandachtspunt bij de slagen uit de fairway bunker is dat de bal meer naar het midden van de stand ligt omdat we nu zo weinig mogelijk of geen zand mee willen slaan. Dit gaat namelijk ten koste van de snelheid. Oefen dit eerst een aantal keren op de driving range. En durf de bal er uit te slaan!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact