Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Texas Scramble

Onofficiële spelvorm bij golf

De ‘Texas Scramble’ is een wedstrijdvorm die veel gespeeld wordt bij bedrijfswedstrijden. In vooraf ingedeelde teams van 3 of 4 spelers gaat men de baan in. Alle spelers slaan iedere hole af, vervolgens wordt door het team gezamenlijk de beste van de 4 ballen gekozen om mee verder te spelen.

Vanaf de gekozen positie slaan alle 4 spelers weer verder (drie spelers droppen dus op een stoklengte van de gekozen positie hun eigen bal). Iedere speler slaat dus altijd weer verder met zijn eigen bal en als team wordt na iedere slag de beste bal gekozen totdat is uitgeholed. Zo krijg je dus per hole een teamscore die wordt ingevuld. Dit is een relatief snelle spelvorm. Meestal wordt deze wedstrijd in de Stableford vorm gespeeld.

Handicap verrekening bij Texas Scramble

De handicaps van de spelers in een team worden opgeteld en 1/8 daarvan krijgt het team mee als extra slagen. Als voorbeeld:

Speler 1 heeft handicap 16
Speler 2 heeft handicap 30
Speler 3 heeft handicap 24
Speler 4 heeft handicap 26
Totaal handicap wordt dan: 16 + 30 +24 + 26 = 96

De ‘playing handicap’ wordt dan: 96 x 1/8 = 12

In totaal krijgt het team dus 12 extra slagen mee die worden verrekend over de 12 moeilijkste holes aangegeven op de scorecard met de stroke index 1 t/m 12.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact