Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Ademhaling tijdens het golfen

In de 'flow' voor optimale prestaties

We hebben het gehad over de juiste swing techniek, het ritme en de routine. Allemaal zaken die we kunnen blijven oefenen. Maar het beste gaat dit allemaal als we rustig zijn en alles in harmonie gaat. Het bereiken van een status die we ‘flow’ noemen is zo’n toestand waarin we optimaal kunnen presteren.

Rustig blijven ademen

We hebben het gehad over focussen: eerst nadenken, dan concentreren en dat gaat over in een bepaalde focus van waaruit de optimale prestatie kan ontstaan. Al deze zaken zijn te controleren: door rustig te ademen. Als we moe of opgewonden zijn gaan we sneller ademen. En sneller ademen kost juist meer energie waardoor we eerder uitgeput raken. Dat is het moment om te letten op uw ademhaling.

Bewust 'laag' ademhalen voor een betere score

Haal tussen 2 slagen in of na het slaan van een slechte bal een paar minuten bewust adem. Het is hierbij van belang dat u ‘laag’ ademhaalt, vanuit uw buik dus. Leg uw hand op uw buik en duw met de ademhaling uw hand omhoog. Adem diep in en adem wat langer uit. Deze ademhaling brengt een aantal processen in het lichaam terug in de gebruikelijke regelmaat. De regelmaat die ervoor zorgt dat u rustig(er) wordt en dus beter voorbereid bent op uw volgende slag. Een rustige, gecontroleerde ademhaling kan dus wel degelijk bijdragen aan een betere score.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact