Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Chip oefening voor de juiste richting

Chippen op het doel

Los van het omhoog slaan van de bal hebben veel golfers moeite met de richting bij hun chip slagen. Door te veel of te vroeg gebruik van de polsen zal de bal vaak naar links gaan. Terwijl de bal bij te hard knijpen juist meer naar rechts toe zal gaan. We slaan dan dus te veel vanuit de armen en handen en te weinig vanuit de draai (de juiste beweging).

Gebruik een stokje of paraplu

Een simpele oefening om de juiste richting te geven bij het chippen is om een stokje of een paraplu een meter voor de bal in de grond te steken. Ongeveer een halve meter verder dan uw mikpunt dus omdat u anders misschien het stokje of de paraplu raakt met uw stok als u goed door de bal heen slaat. Het is de bedoeling om de bal tegen de paraplu of het stokje aan te slaan. Als dit lukt weet u zeker dat u recht door de bal bent heen gekomen.

Voor de visuele overtuiging

U kunt de stok waarmee u slaat nadat u de bal geraakt heeft proberen naar de paraplu te laten wijzen. Zo komt er ook visueel de overtuiging dat u de juiste beweging heeft gemaakt. Tot slot, hoe meer moeite u heeft met een bepaalde kant, des te meer u de oefening de ‘andere kant op’ kunt overdrijven.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact