Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Chippen bij de 'kraag' van de green

De meeste golfers hebben moeite met hun chipslagen. Een van de logische oplossingen van dit probleem is het oefenen van deze slagen. Veel golfers staan 90% van hun tijd op de driving range, putten dan nog even omdat het ‘moet’ en slaan het chippen over omdat het niet leuk zou zijn... De vraag is dan natuurlijk of die steeds gemiste chip op de baan wel leuk is.

De basis chipslag in het kort:

  • Smalle stand,
  • Handen voor de binnenkant van het voorste bovenbeen,
  • Gewicht maximaal 60-40% op het voorste been
  • Beweging maken vanuit de schouders.

Chipslag uitleg bij de 'kraag' van de green

Nu ligt de bal net in de (semi) rough, tegen de kraag aan of net voor de kraag tussen de voorgreen en de rough. Een lastig balletje om te slaan, zeker als de vlag in de buurt staat. Het gras dat tussen het slagvlak en de bal komt zal de controle verminderen. Dit voorkomt u deels door de bal meer naar de achterste voet te leggen, een kleine aanpassing in de set-up dus.

U raakt de bal dan meer ‘in de nek’ omdat u wat steiler in de bal komt. Een beetje het gevoel alsof u ‘downhill’ speelt. Dit geeft echter meer rol, dus u zult de neiging krijgen de bal voorzichtig te slaan. Daar gaat het mis. Vanuit dezelfde houding is het belangrijk dat u dezelfde swing blijft maken. Vanuit de schouders, door de bal heen versnellen, durf de bal te slaan dus, maak alleen een kleinere swing. Niet bang zijn!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact