Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Eten & Drinken tijdens het golfen

Natuurlijk neemt u tijdens uw 18 holes golfronde eten en drinken mee de baan in. Echter, niet alles is even goed. Een Mars is lekker en Cola lest dorst, maar beide leveren minder energie dan gedacht. Wel snelle energie maar geen lange energie. Een banaan en gewoon water is net zo lekker en vele malen beter.

Goed voor de spierfuncties

Een banaan is door de aanwezigheid van potassium beter voor de spierfuncties dan een sportdrank. Daarnaast zitten er in een banaan veel meer vezels zodat spierfuncties langer op peil blijven. Tot slot is een banaan vanzelfsprekend een natuurlijker product dan een ‘gemaakt’ sportdrankje, wat ze er ook hebben ingestopt.

Om de 2 holes iets drinken en om de 3 holes iets eten

Het is van belang om op tijd te eten en te drinken. Als je pas iets drinkt wanneer je dorst hebt ben je feitelijk al te laat. Voorkom dat je drank te koud is (bijv. door in de zomer ijswater mee te nemen). Als het lichaam warm is en er komt een plens ijskoud water in dan is de aanpassing te groot en het effect averechts. Gewoon water uit de kraan en liefst niet te koud. Houd de conditie op peil door de juiste voeding, op tijd (!) te gebruiken.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact