Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfen met een sterke mindset

Het stellen van doelen is belangrijk. Het is van even groot belang dat deze doelen zo specifiek mogelijk zijn. Bijvoorbeeld, mikken op de fairway is natuurlijk goed, maar mikken op een specifiek punt op dezelfde fairway is beter. Het brein werkt dusdanig dat het  graag duidelijke en eenduidige opdrachten krijgt.

Duidelijke en eenduidige opdrachten

‘Over de bunker’ of ‘over het water’ slaan is dus geen opdracht. Als ik dit met een leerling sta te oefenen en hij of zij suggereert dat het moeilijk is over de bunker heen te slaan naar een green toe geef ik als eerste bijvoorbeeld een ijzeren 7. Logisch dat dan de reactie is dat de bal dan veel te ver gaat. Hier begint dus de definiëring van het probleem.

Definiëren van 'het probleem'

Het probleem is niet ‘over de bunker’ slaan, maar de bal zo ver slaan dat hij op de green landt of zo dicht mogelijk bij de vlag terecht komt. Nu gaan we een stok kiezen waar we dat het beste mee kunnen bereiken. Als we er van overtuigd zijn dat we de juiste stok hebben hoeven we ‘alleen nog maar’ de swing uit te voeren. Hetzelfde geldt voor de afslag, zoek een plek of deel van de fairway waar u vervolgens het makkelijkste verder kunt spelen.

Kijk pas achteraf wat het resultaat is

Weet wat je kunt (en niet kunt), weet waarmee je dat moet doen en kies er dan de juiste stok bij. De juiste ‘mindset’ is dan om uit te gaan van een goed geslagen bal en achteraf pas te kijken wat het resultaat is geworden. Niet twijfelen dus. Vertrouwen is dus hetgeen hier van belang is.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact