Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfregel 1 t/m 3

Golfregel 1 - Het golfspel

Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediskwalificeerd.

Voorbeeld

U slaat uw bal ‘out of bounds’ maar constateert dit pas als u bij de plek bent aangekomen waar de bal ligt. U besluit na overleg met uw marker dat u niet terug loopt naar de plek vanwaar u de bal geslagen heeft maar speelt vanaf de plek waar u zich nu bevindt.

Golfregel 2 - Matchplay

Matchplay is een wedstrijdvorm waarbij twee spelers hole voor hole spelen en tellen. Een golfslag mag gegeven worden en als u na hole 16 ‘3 up’ staat hoeft u de partij niet meer uit te spelen. U wint dan met 3 & 2.

U staat ‘dormie’ als u bijvoorbeeld ‘2 up’ staat met nog twee holes te spelen. Uw tegenstander kan dan alleen nog maar gelijk komen te staan.

Golfregel 3 - Strokeplay

Bij de wedstrijdvorm strokeplay wordt slag voor slag gespeeld, elke slag telt door tot de eindscore. Pas op het eind van de ronde weten we wie er gewonnen heeft.

Bij matchplay worden twee spelers geacht samen tot een oplossing te komen in geval van een regelprobleem. Bij strokeplay kunnen we niet aan alle (bv 80) deelnemers vragen welke golfregel van toepassing is en wat de relevante oplossing voor een voorkomende situatie is. In dit geval heeft u bij strokeplay de mogelijkheid om een tweede bal te spelen. U speelt de betreffende hole uit met twee ballen, schrijft twee scores op de scorekaart en gaat na uw ronde aan de wedstrijdcommissie vragen wat u had moeten doen. Doet u dit nadat u de kaart heeft ondertekend dat wordt u gediskwalificeerd.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact