Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

GVB halen

Uw GVB halen. Helaas is dit fenomeen de laatse jaren een gebruik geworden. Wat is het nadeel: zeer regelmatig hebben we leerlingen voorbij zien komen die dachten in een weekend te kunnen leren golfen, helaas. Veel van deze mensen haalden weliswaar hun GVB maar konden niks, dus gingen een of twee keer spelen en hielden het toen voor gezien.

Wij denken dat dit fenomeen met name is ontstaan uit het feit dat veel mensen via het bedrijfsleven een of (veel) meerdere clinics hebben gevolgd en nu dus wel eens op de baan mee wilden spelen met zo’n bedrijfsdag.

Golf Vaardigheids Bewijs halen als onderdeel van het leerproces

Tegenwoordig gaat het weer meer op de ‘normale’ manier: leren golfen en vervolgens het Golf Vaardigheids Bewijs halen als onderdeel van het leerproces.

Het volgen van individuele golflessen of groepslessen is belangrijk. Als een speler zich realiseert hoe snel je iets aanleert en wat voor moeite het kost om een fout tijdens de golfswing te herstellen, moet hij of zij onder ogen zien dat leren golfen een ‘ongoing’ proces is van oefenen, spelen en lessen.

Daarnaast worden veel spelers van de wijs gebracht door de goed bedoelde adviezen van veel medespelers. Een van de meest voorkomende opmerkingen die wij krijgen is dat een speler ‘opkijkt’. Welnu, wat men opkijken noemt is een gevolg van een fout die eerder in de golfswing ontstaat.

Topspelers hebben meerdere coaches

Het is dus zeer belangrijk, wil men leren golfen, om oorzaak en gevolg te onderscheiden. Dit is (zeer) lastig. Niet voor niets hebben de topspelers meerdere coaches. Niet omdat ze niet kunnen golfen maar omdat de ontstane fouten vaak zo klein zijn dat de spelers ze nauwelijks voelen, laat staan waarneembaar zijn.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact