Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Beginnen met golfen

Waarom beginnen we met de golfen?

Veel mensen gaan met hun man of vrouw mee, om te kijken of golfen inderdaad wel zo leuk is. Niks op tegen, ga alleen niet golfen puur omdat de ander het leuk vindt. U bent dan niet gemotiveerd genoeg om het golfspel echt leuk te gaan vinden.

Proberen te golfen is goed

Proberen te golfen kan alleen met vrienden of bij een in de buurt gelegen golfbaan in groepsverband door u in te schrijven voor een golfcursus. Bepaal wel voor uzelf of u een groepsmens bent of dat u liever individueel les kan nemen. U krijgt dan meer aandacht en zou dus sneller kunnen leren. Laat deze keuze niet alleen van het financiële plaatje afhangen.

U krijgt golfles van een gekwalificeerde golfprofessional om vanaf het begin de golfsport op een goede manier aan te leren. De golfswing is een complexe beweging maar ook een technische beweging. Dit maakt het belangrijk om vanaf het begin het golfen zo serieus mogelijk aan te pakken.

Ga in het begin niet te veel oefenen omdat u dan makkelijk verkeerde dingen aanleert die weer lastig te veranderen zijn. Of volg consequent de aanwijzingen en opdrachten van uw professional om de foutjes buiten de deur te houden.

Golfclubs lenen van de club waar u leert golfen

In het begin gebruikt u golfclubs van de club waar u speelt.Op het moment dat u heeft bepaald dat u verder wilt gaan met golfen dan is een goed paar schoenen de eerste aanschaf. Stokken kunt u lenen of huren, schoenen niet. Een handschoen is optioneel, maar zeker niet overdreven.

Het golftraject

Door het lessen en oefenen komen we tot een volgend stappenplan:

1. Baanpermissie

Na het behalen van uw baanpermissie is het niet gezegd dat u kunt golfen. Het blijft dan dus nog steeds een combinatie van oefenen, lessen en spelen. De frequentie zal veranderen. Het lessen zal meer een interactie worden tussen leerling en professional. De speler gaat de baan op en merkt waar het fout gaat, waar de meeste fouten gemaakt worden en op welk onderdeel de meeste slagen verloren worden.

2. GVB en Handicap

Ook na het GVB is het dus zaak om uw spel te blijven verbeteren. Stilstand is tenslotte achteruitgang. Als u het Golf Vaardighdeids Bewijs heeft gehaald dan speelt u op een niveau vergelijkbaar met een handicap van 54. Dat zijn 3 slagen per hole boven de par. Er is dan nog een hele weg af te leggen totdat u een officiele handicap heeft van 36 of lager, blijven leren dus. 

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact