Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

De voorbereiding van golfen

Golf is een concentratiesport

Dit geldt natuurlijk zowel voor het spelen als voor het oefenen. Wedstrijdspelers zijn ruim, 1 of 1 ½ uur van te voren op locatie. Zij willen graag acclimatiseren, even inslaan, even putten, even chippen en even zitten om bij zichzelf tot rust te komen. Zij spelen een wedstrijd op hun best als ze lekker in hun vel zitten. Waarom zouden ze dan ook niet zoveel mogelijk rendement uit het oefenen halen. Ook hier geldt dus dat ze ruim op tijd zijn waar ze willen zijn en moeten presteren.

Ook voor u geldt dat het beste resultaat geboekt wordt als u bijvoorbeeld op tijd voor een golfles aanwezig bent en niet meteen na de les weer weg moet.

Mentaal klaar zijn voor het golfen

Mentaal klaar zijn betekent dus in dit geval niet meer of minder dan gewoon op tijd zijn, tijd maken om te oefenen, neem de tijd. Liever een half uur oefenen dan een uur ballen slaan. Liever een half emmertje in een heel uur dan een hele emmer in een half uur.

Golf is een technische sport

Golf is geen sport om je agressie kwijt te raken. Golf is een technische sport, de golfswing is een zeer complexe beweging. Neem dus de tijd als u komt oefenen of lessen. Wees op tijd, zorg dat u voldoende muntjes heeft, zorg dat uw golfclubs in orde zijn, zorg voor goede golfkleding en schoenen. Neem de tijd om nog even het geleerde in praktijk te brengen. Oefen liever twee keer een half uur dan een keer een uur, dit is beter voor uw concentratie. Ga dus nooit even golfen!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact