Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

De korte putt

Een korte putt is een putt waarvan u 100% zeker weet dat deze erin gaat! Zekerheid gaat voor alles en is afhankelijk van concentratie. Het missen van putts vanaf minder dan 50 centimeter is louter het ontbreken van concentratie.

Neem de tijd voor uw routine

Natuurlijk heeft dit weer met vertrouwen te maken, en dus met het vanuit de techniek oefenen van deze slagen. Putts van tussen de 30 centimeter en de 1 ½ meter. Neem de tijd voor uw putt routine: stok neerzetten (1), voeten evenwijdig (2), handen om de stok heen (3), voel of u goed en stabiel staat (4), kijk goed naar de hole voor de afstand (5) en swing (6)!

Korte putts nooit meer missen

Als u toch nog moeite heeft met de richting kunt u ervoor zorgen dat het streepje op uw putter in het verlengde zit van de lettertjes op de bal. U heeft de bal goed teruggelegd na het markeren en zet uw putter dusdanig achter de bal neer dat het streepje op uw slagvlak of de lijntjes achter uw slagvlak kloppen met de richting van de tekens op de bal. U weet en ziet dan meteen waar op het slagvlak u de bal moet raken. Korte putts kunt u zo nooit meer missen!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact