Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Met zoveel mogelijk opties de golfbaan door

Uw wapenarsenaal aan diverse slagen uitbreiden

Om nog beter te kunnen presteren op de golfbaan is het aan te bevelen om een zo groot mogelijk wapenarsenaal aan slagen in huis te hebben. Beter leren golfen om met al uw golfstokken meerdere afstanden af te kunnen gaan leggen.

Voor iedere situatie een oplossing

Als ik bijvoorbeeld in het bos lig en ik wil toch 100 meter slaan, kan ik met een hybride een kleinere swing maken. Ik maak gebruik van de geringe loft van de hybride zodat de bal laag door de bomen heen vliegt en van de relatieve lengte van de stok om toch voldoende snelheid te ontwikkelen voor de gewenste afstand.

Speel de holes eens op een andere manier

Speel een of meerdere holes op de baan waar u vaak speelt eens op een andere manier: sla af met een ijzer in plaats van normaal met een houten stok. Hierdoor komt u op hele andere plaatsen te liggen en moet u dus heel andere oplossingen verzinnen dan als u de baan op de gebruikelijke wijze speelt.

Speel ook eens een extra golfbal

Ook als het rustig is op de baan, speel eens een extra bal met een andere stok voor dezelfde afstand en kijk wat het effect is. Als u bijvoorbeeld 80 meter van de green af ligt neem hiervoor de eerste slag een ijzer 5 en de tweede slag een andere stok, ijzer 7. Op het moment dat u met beide controle heeft zult u rustiger door de baan heen gaan omdat u meer opties heeft in verschillende situaties.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact