Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Speel uw eigen golfspel: Niet tellen op de baan!

U gaat spelen en het gaat goed of juist slecht. De gespeelde holes hebben meestal invloed op de holes die komen gaan. Bij matchplay staat u 1 hole voor of juist achter, ook dat heeft ongewild invloed op uw spel en dus uw score voor de volgende holes.

Uit eigen ervaring

Toen ik lang geleden nog wedstrijden speelde wist ik tijdens de ronde niet wat mijn score was terwijl ik na de ronde de baan tot op de centimeter na kon lopen en precies kon aanwijzen waar ik gelegen had en met welke stok ik wat voor bal had geslagen. Spelers die u op TV ziet kijken vaak bewust niet naar de scoreborden die overal in de baan staan. Ze willen de tussenstand niet weten om zoveel mogelijk hun eigen spel te kunnen blijven spelen. Natuurlijk is dit een bepaalde ervaring die u op kunt bouwen door veel te spelen. Of loop eens met anderen mee.

Laat uw score niet van invloed zijn op uw verdere spelverloop

Schrijf aan het einde van de hole de score op en stop uw scorekaart weer weg. Kijk om u heen en maak een praatje met uw medespeler(s). Heb het bijvoorbeeld over de komende hole om de gespeelde hole te vergeten. Zoals eerder gezegd, tel in 3 of 6 holes om de totaalscore te vergeten. Als u na 3 holes ‘5 over’ staat kunt u dan weer opnieuw beginnen met de volgende 3 holes. Sluit dingen dus af voordat u met het volgende begint. Laat de score zo weinig mogelijk van invloed zijn op uw verdere spelverloop. Vergeten dus.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact