Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Een nieuwe driver kopen

De driver is voor velen de belangrijkste golfclub in de golftas. Grappig fenomeen blijft dat golfers makkelijk tot € 300,- of € 400,- uitgeven aan een driver die ze maximaal 15 keer gebruiken en € 100,- uitgeven voor een putter, die ze tussen de 30 en de 40 keer gebruiken, snel te veel vinden.

De 'look', het geluid en het gewicht van de driver

Drivers zijn er in meerdere soorten en maten. Maximaal 460 cc volume en een maximaal ‘trampoline effect’ zijn niet zo’n beperking bij de keuze, hiervoor heeft de fabrikant al gezorgd. De ‘look’ is van belang, het geluid is van belang en ook het gewicht van de driver is bepalend voor het gemak waarmee u uw nieuwe driver zult gebruiken.

De shaft en loft kiezen

De keuze van de shaft en loft is belangrijk. Ook hier geldt weer, ken uw balvlucht. Slaat u een wat lagere bal kies dan een driver met wat meer loft en of een lager zwaartepunt. De keuze van de shaft is met name afhankelijk van uw swingsnelheid. Het beste is natuurlijk om dit te meten met een swingcomputer.

Drivers met een schroefsysteem

Als laatste bestaan er natuurlijk de drivers met een schroefsysteem. Enerzijds om het zwaartepunt in de kop van de golfclub te veranderen (bijvoorbeeld een ‘draw’ of een ‘fade’ stand) en anderzijds om de kop te voorzien van een andere shaft. De veranderingen die hierdoor teweeg worden gebracht zijn marginaal en ervaring leert dat dit na een (korte) beginperiode niet of nauwelijks meer gebruikt wordt. 

Golfswing met driver in slow motion

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact