Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Het spelen van een par-5 hole

De par-5 is de langste hole van de baan, meestal tussen de 450 en 500 meter en soms nog langer. Voor de betere golfer is het een uitdaging om de green in 2 slagen te halen terwijl het voor de beginnende golfer een hole is waar geen eind aan lijkt te komen.

De afslag bij een par-5

Het belangrijkste van een par-5 is dat de eerste bal op de fairway terecht komt, de beste plaats waar vandaan we (makkelijk) weer verder kunnen. Als de eerste bal al niet goed is wordt een goede score op een par-5 bijna onbegonnen werk.

De tussenslagen bij een par-5

Vervolgens hebben we één of twee slagen vanaf de fairway in de richting van de green. Afhankelijk van de afstand is de eerste voor zekerheid, speel de bal naar een plek op de fairway van waar u verder kunt en wilt spelen. Als we de green naderen gaan we kijken naar de omstandigheden daar.

Alles wat niet in een keer kan, doen we in twee keer.

Is het verstandig de green in een keer aan te spelen, of kunnen we beter ‘opleggen’: Een plek zoeken om de green veiliger te kunnen bereiken. Zijn er links bunkers, of water, speel de bal eerst op rechts, en andersom. Zoek dus een ruime, rustige weg om de green in 3 of 4 (soms 5) slagen te halen. Eerst zekerheid en vervolgens een goede route om met 2 of soms 3 putts de score binnen de perken te houden!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact