Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Putt oefening: Uw putt vertrekt beter op lijn

Als een (langere) putt niet valt kan dit twee oorzaken hebben. Op de eerste plaats kan het zijn dat we de lijn verkeerd gelezen hebben. Op de tweede plaats kan het begin al fout zijn, het slagvlak komt niet recht door de bal heen.

Putt swing is ‘inside to square’

Elders citeren we dat Dave Stockton zegt dat de putt swing een ‘inside to square’ beweging is: we bewegen de stok ‘naar binnen’ in de backswing en brengen hem ‘square’ op het doel naar voren toe. Dit geeft het meest controle op het begin van de rol van de bal.

Uitleg putt oefening

Om meer controle te krijgen over het begin van de rol kan je de volgende putt oefening uitvoeren: Zet 2 tee’s ongeveer 10 centimeter voor de bal in de grond zodat de bal er makkelijk tussendoor kan. Oefen dit eerst zonder naar een doel toe te slaan en op een vlak stuk van de green. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld 1 meter van de hole gaan staan en de oefening herhalen. Tot slot kunt u de oefening moeilijker maken door de tee’s dichter bij elkaar te zetten of ze steeds iets (dit gaat met centimeters) verder weg te zetten.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact