Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Schakel hindernissen op de golfbaan uit

Meestal gaan de gedachten op de baan in de richting van mogelijke problemen. Kijk uit, water! Daar ligt een bunker, daar moet ik overheen. Rechts is Out of Bounds! Dit kan anders. Als we ons doel zo specifiek mogelijk bepalen hebben we grotere kans van slagen.

Waar wel naar toe?

Als een fairway bijvoorbeeld over de hele breedte naar rechts glooit dan wil ik mijn drive heus niet midden op de fairway laten landen. Als er links van de green een aantal bunkers liggen, wil de green van de rechterkant benaderen, of ik speel mijn eerdere slag wat korter zodat ik over de bunkers heen kan.

Beoordeel hindernissen vooraf

Het is wel zinvol om rekening te houden met hindernissen, maar als ik dat beoordeeld heb en ik ben dusdanig gaan staan dat ik bij een goede slag de bunkers of het water omzeil dan hoef ik er voor en tijdens de slag niet meer aan te denken en zal het mij dus ook niet meer afleiden. Dit voorbereiden op mogelijke problemen kan al twee of drie slagen van te voren beginnen, vooruitzien is dan belangrijk. Voordat u een hole gaat spelen, bekijk de plattegrond er van, maak bij elke hole een game plan, wat is de verstandigste en dus meer zekere weg om hier een goede score te maken. Neem altijd uw tijd.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact