Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Visualiseren van moeilijke situaties

Oefenen is leren. Een goede oefening is om een situatie na te bootsen om zo op de golfbaan een probleem voor te zijn of makkelijker op te kunnen lossen. Maak dus als u oefent een situatie waarin u kunt komen te liggen. Bij de les in chipslagen laat ik mensen wel eens over een denkbeeldige bunker heen slaan. Laat de bal maar achter de ‘bunker’ landen en zorg dat hij niet te ver doorrolt.

Op de driving range een 'hole spelen'

Dat is visualiseren, een situatie voor uw ogen laten verschijnen waar u op de baan ‘moeite’ mee heeft. Zo kunt u ook op de driving range een ‘hole spelen’. U slaat een bal met uw driver en kijkt hoe ver hij ongeveer is gegaan. Vervolgens pakt u de stok die u op de ingebeelde hole nodig zou hebben, u neemt daadwerkelijk een doel in uw hoofd en slaat de bal er vervolgens naartoe. Ga zo reëel mogelijk met de situaties om anders is het effect natuurlijk minder sterk.

Voer bij het putten de druk op

Behalve bij putt slagen kunt u dit bij elke slag oefenen. Wat u bij het putten bijvoorbeeld wel kunt doen is inbeelden dat u een putt ‘moet’ maken in een wedstrijd. Leg uzelf bij wijze van spreken de druk denkbeeldig op om er aan te kunnen wennen als het echt nodig is. Door op deze manier situaties te oefenen bereid u zich beter voor op dezelfde situaties in de baan. En, niet geheel onbelangrijk, maakt u het oefenen leuker. U kunt dit natuurlijk ook met iemand anders samen doen in spelvorm.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact