Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Spelvormen bij golf

Er is bij de vele golfverenigingen die Nederland rijk is bijna altijd een wedstrijdkalender. Deze wordt aan het begin van het seizoen samengesteld vanuit het oogpunt dat iedereen mee kan golfen in een voor hem of haar passende wedstrijdvorm.

Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen enerzijds de officiële spelvormen, die verenigingen organiseren voor de serieuze en gevorderde golfspeler en anderzijds de gezelligheidswedstrijden, die veelal op eigen gelegenheid worden gespeeld (bijvoorbeeld in een bedrijfstoernooi). Bekijk hier het overzicht van meest georganiseerde officiële spelvormen en de ‘vrij gekozen’ spelvormen:

Officiële spelvormen bij golf

Bij officiële wedstrijden staat het een wedstrijdcommissie van een vereniging vrij een willekeurige spelvorm te kiezen. Bekijk hier de meest gespeelde officiële spelvormen bij het golf.

Foursome

Greensome

Drie-bal

Tegen-par

Onofficiële spelvormen bij golf

Naast de officiële wedstrijdvormen zijn er ook spelvormen die bij golf puur voor het plezier kunnen worden gehanteerd. Bekijk hier het overzicht van de meest gespeelde gezelligheidsvormen. Lees meer over onofficiële spelvormen bij golf

ShootOut
 

Rabbit
 

Texas
scramble

Zweedse
Wedstrijd

Vossenjacht
 

Vlaggen
wedstrijd

Touwtjes
Wedstrijd

Amerikaantje
 

 

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact