Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Stichting Handicart

"He cool, mogen we een buggy!" Het lijkt allemaal leuk, een beetje door de baan heen crossen. De werkelijkheid is anders.

Wat is en doet de stichting Handicart?

De naam zegt het al: in principe worden handicart’s verhuurd aan golfers die anders niet in staat zijn om 9 of 18 holes te spelen. Mensen met een fysieke beperking in de zin van bijvoorbeeld (chronische) rug-, of knieklachten kunnen vaak niet de baan lopen en hebben op basis van een artsen verklaring het recht om indien beschikbaar op de baan waar ze gaan golfen een ‘buggy’ te huren voor meestal 3 of 4 euro. Deze spelers moeten wel donateur zijn  van de ‘Stichting Handicart’.

Tegen geringe betaling een buggy huren

Deze stichting nu koopt van de beschikbare middelen een en meerdere handicarts die geplaats worden op golfbanen in Nederland. Inmiddels zijn dit er meer dan 110. Op nog eens 40 golfbanen maakt de stichting Handicart afspraken dat minder valide golfers tegen geringe betaling een buggy kunnen huren. In totaal heeft de stichting meer dan 550 ‘handicart’s’ uitstaan. De pashouders betalen een jaarlijkse bijdrage en verder wordt er een extra donatie gevraagd. De handicarts blijven eigendom van de stichting.

Al met al een nobel streven om minder valide golfers toch overal hun rondje golf te laten spelen. Het is dus zaak hier respect voor te tonen en hier blijk van te geven door de handicart’s te gebruiken volgens de daartoe aangegeven richtlijnen. Een grotere belasting van de baan door Handicart’s geeft ook meer schade. Als we hierover meedenken dan voorkomen we praktijken zoals op golfbanen in Spanje waar aan een kant van de fairway een ‘handicart-pad’ is en het spelen van 18 holes dus alleen maar meer tijd kost dan de bedoeling is.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact