Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Voorbereiding bij het putten

Altijd hetzelfde

U kent allemaal de woorden: laat ik nu eens extra mijn best doen! Laat ik hier maar iets meer tijd voor nemen want dit is een lastige putt! Begrijpelijk maar niet goed. We hebben het al vaak over routine gehad. We hebben een routine ontwikkeld mede als opbouw voor de concentratie. Een routine om zo rustig mogelijk achter de bal te staan. Met zo veel mogelijk vertrouwen klaar te zijn om de swing uit te voeren.

Voor elke slag goed voorbereid

Een goede routine moet je een goed gevoel geven als je boven bal staat. Veel mensen gaan dan toch extra tijd nemen om ‘beter’ voorbereid te zijn??? U bent toch voor elke slag goed voorbereid, waarom voor de ene dan beter dan voor de andere? Misschien is het juist bij de moeilijke of belangrijke putts wel belangrijk extra ontspannen te zijn voor uw gevoel.

Unieke putting stroke, constante routine

Zorg er dus voor dat u bij elke putt op dezelfde manier uw voorbereiding uitvoert, steeds in hetzelfde tempo en naar dezelfde houding toe. Iedere golfer heeft een eigen, unieke putting stroke waarbij de goede spelers een constante, of consistente routine hebben aangeleerd.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact