Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

'Bump and run'

Beter rollen dan vliegen!

Veel mensen willen een bal de lucht in slaan. Meestal is dat omdat de speler dat er mooi uit vindt zien, maar mooi is niet altijd effectief! Zeker niet als er sprake is van een uphill situatie of een situatie zoals die er op de kustbanen vaak is; dat de green hoger ligt dan de fairway of de voorgreen.

Liever te hard dan dat de bal weer terugrolt

Het belangrijkste is dan om de bal op de green te krijgen, liever te hard dan terugrollen naar de plek waar je lag. U heeft op TV vast wel eens gezien dat een speler een bal naar de green toe sloeg, dat hij te kort was en dat de bal dus terug naar beneden rolde. Bijvoorbeeld hole 9 van Augusta National, waar de Masters wordt gespeeld. Het spelen van een ‘bump and run’ is hier de enige oplossing.

Een bal die u goed raakt rolt juist minder ver door

Deze slag is het makkelijkst uit te voeren met een ‘mid’ ijzer, bijvoorbeeld een ijzer 6, 7 of 8. Tweede dat van belang is dat u de bal durft te slaan. Natuurlijk zit de gedachte in uw hoofd dat de bal (te) ver door zal rollen, maar zoals eerder gezegd, een bal die u echt goed raakt rolt juist minder ver door. Het gaat erom dat hij in ieder tegen de helling op rolt en daar blijft.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact