Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Check voor de swing altijd je grip!

De enige schakel tussen stok en lichaam

Ben Hogan zei: ‘Good golf begins with good grip’!

Stel, het slaan van een bal kost in totaal 20 seconden. De swing zelf duurt ‘maar’ 1,5 à 2 seconden. Dit betekent dat we circa 18 seconden met onze voorbereiding bezig zijn. Daarvan zijn we ongeveer 6 seconden bezig de handen goed om de stok heen te zetten. Een derde (!) van onze voorbereiding besteden we dus aan onze grip. Uw handen zijn de enige schakel tussen uw stok en uw lichaam, die moeten dus goed zitten. Ook om spier technisch een goede swing mogelijk te maken.

Zo voorkomt u veelal een foute swing

Welnu, als ik op een willekeurige driving range ga staan en zou klokken hoe lang het gros van de golfers die oefenen bezig zijn hun grip te controleren zou ik (zeer) bedrogen uitkomen. Dan is dus ook meteen duidelijk waar de eventuele fouten beginnen die spelers maken: bij de grip.

Uw handen kunnen in hun natuurlijke positie maar op één manier om de stok heen zitten! Waarom voelt dat dan niet lekker aan? Juist ja, omdat we met een goede, natuurlijke grip geen of nauwelijks kracht kunnen zetten of kunnen sturen. De golf swing is een beweging van het lichaam en het enige wat de handen daarbij doen is de stok vasthouden. Neem dus tijd voor uw grip!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact