Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Chippen van nét buiten de green

Als we net buiten de green liggen is er vaak de vraag of we moeten chippen of dat het verstandiger is om te putten. Vergelijk de omstandigheden waaronder wij spelen op de eerste plaats nooit met de omstandigheden die u op de TV ziet. De voorgreens bij dat soort wedstrijden zijn meestal korter gemaaid dan de greens waar wij op spelen. Het is op dat soort geprepareerde banen dus ‘makkelijker’ om van buiten de green te putten dan vanaf de plek waar wij meestal liggen.

Een bal die rolt is makkelijker te controleren

Toch kan het verstandiger zijn de putter te pakken in plaats van te chippen. Een rollende bal is makkelijker te controleren dan een bal die vliegt. Zeker als u dicht bij de green ligt en de vlag staat achter op de green, dan heeft u dus véél ruimte om de bal te laten rollen en dus is het beter om de bal met de putter te slaan. Als u tóch besluit om te chippen dan is dat uw voorkeur.

Techniek 'chippen zoals putten'

We gaan dan chippen zoals we putten, dus dezelfde houding, dezelfde grip en dezelfde beweging vanuit de schouders: geen polsactie dus. Ook de routine is dezelfde als bij het putten. Het beste kunt u dit doen met een ijzer 7 of een ijzer 8 (of zelfs een hybride). De bal hoeft namelijk maar een klein beetje de lucht in en kan vervolgens gaan rollen. Kijk maar eens of het lukt.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact