Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Wat te doen bij een golfbal in hoger gras

Een 'flyer' slaan

De meeste golfers willen ver slaan, en daarna het liefst nog verder. De betere golfer wil gecontroleerd ver slaan: liever ‘zeker’ op 130 meter dan misschien op 140 meter. Meer afstand kunnen we bereiken door een stok meer te nemen en wat rustiger te slaan, nauwkeurigheid gaat voor afstand.

Minder controle op de bal

Er kunnen zich echter ook situaties voordoen waarbij we minder controle hebben op de bal. Dit komt met name voor als de bal niet zo lekker ligt: kaal, in de bunker, in een divot of bijvoorbeeld schuin. Er is nog een situatie waarin wij weinig tot geen controle hebben: als de bal in hoger gras ligt, zeker als het nat is, en de groeirichting van het gras is ook nog eens naar voren. We hebben dan het risico van een zogenaamde ‘flyer’.

Neem een stok minder bij het slaan van een 'flyer'

Omdat er (veel) gras zit tussen het slagvlak en de bal op het moment van raken kan de bal door minder spin ineens doorschieten als hij neerkomt, met name op de green. Door weinig spin weten we niet hoe de bal reageert, meestal gaat een bal vanuit deze situatie te ver. Oplossing is dan ook, een stok minder te nemen. Ik lig tenslotte liever iets voor de green als het gras geen effect heeft gehad dan (ver) over de green als ik wél die flyer sla. Even nadenken dus!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact