Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Meer afstand creëren vanuit de (semi)rough

De bal ligt in de (semi)rough met het bovenste stukje nét boven het gras. Op het eerste gezicht een lastige bal dus. Vaak slaan we dan minder ver door de weerstand van het gras. Toch is het ook hier soms wenselijk om een bal te slaan over een lange afstand. Ook dat kan, met een hybride golfclub!

Wat gaan we doen?

Allereerst de set-up: Steun voor 75% op het voorste been. De bal ligt voor in de stand en het slagvlak staat een beetje ‘open’ om de eventuele weerstand van het gras te compenseren. Vervolgens beginnen we zoals gewoonlijk vanuit de schouders te draaien, maar knikken we de polsen eerder om een steilere invalshoek naar de bal te krijgen.

Minder gras betekent meer controle

Door de steilere invalshoek hebben we minder last van het gras dat tussen de bal en het slagvlak kan komen. Bedoeling is nu dat u vanuit deze toppositie stevig op de bal afkomt en vooral goed door de bal heen draait: Veel voorwaartse snelheid dus. Door de geringe loft van een hybride blijft de bal laag en door het gras tussen de bal en het slagvlak heeft de bal weinig tot geen spin. Een lage balvlucht met veel rol, precies wat we willen. Durf deze bal te slaan, u zult er meters mee winnen!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact