Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Eronderdoor of overheen?

We hebben het vast wel eens meegemaakt, er staat een boom tussen onze bal en de green. Natuurlijk hadden we de vorige slag beter moeten plaatsen, maar het kan natuurlijk zomaar gebeuren. Gaan we dan over de boom heen of eronderdoor?

Een hoge bal slaan

Eroverheen kan als we ver genoeg van de boom af liggen en de green staat niet te dicht achter de boom. Er moet dus genoeg ruimte zijn. We hebben ruimte nodig om de bal te laten stijgen en achter de boom ruimte tot de green om de bal zijn vlucht af te laten maken. Het wordt makkelijker als de vlag achter op de green staat.

Een lage bal slaan

Eronderdoor kan, of is misschien wel de enige optie, als we dichter bij de boom liggen en geen slag willen verliezen door langs de boom op te leggen. Als we eronderdoor gaan moeten we een lage bal slaan. Houd er rekening mee dat deze meer door rolt, dus sla de bal niet te hard of maak de swing niet te groot.

Ken uw balvlucht

In beide gevallen geldt: ken uw balvlucht. Weet wat de bal doet als u met een bepaalde, door u gekozen, stok slaat. En heb vertrouwen in de gemaakte keuze. Ga achter de bal slaan en doe wat u bedacht heeft. Zeker in deze situatie is twijfel meestal de oorzaak van verlies van slagen. U weet pas achteraf of u plan is uitgekomen, dus vooraf moet u er voor gaan!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact