Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Elke golfer heeft zijn natuurlijke balvlucht

Het verschil tussen een draw en een fade

Een draw is een bal die iets van rechts naar links draait waar een fade draait van links naar rechts. Verwar dit niet met een hook of een slice. Elke golfer heeft vanuit zijn of haar bewegingspatroon een natuurlijke balvlucht.

Weinig golfers slaan van nature een rechte bal

Het is dan ook niet zinvol om bijvoorbeeld een fade te willen slaan als je natuurlijke balvlucht andersom is. Of, als je het nodig hebt, als er bijvoorbeeld een boom in de weg staat waar je omheen wilt spelen. Hier praten we over ‘shapen’ van de bal. We kunnen dit ‘in-swing’ doen, maar veel makkelijker is om het ‘pre-swing’ te doen.

Verander de balvlucht door aanpassingen in het slagvlak

Ga in de voorbereiding zo staan dat je je eigen golf swing kunt blijven maken en verander de balvlucht door middel van aanpassingen in het slagvlak. De voeten staan nu opgelijnd in de vertrek richting van de bal (rechts of links van de boom) terwijl de onder rand van het slagvlak wijst naar het werkelijke doel (de vlag). Het klinkt ingewikkeld maar is makkelijker dan het lijkt. Probeer dit in eerste instantie alleen uit met uw golfprofessional en ga er daarna zelf mee aan de slag.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact