Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Slice in de golf swing voorkomen

Het resultaat: altijd een rechte bal!

Voordat u de golf swing gaat maken is het van belang dat u de stok met de juiste golfgrip vasthoudt. De gripdruk moet hierbij in balans zijn zodat de handen samen door de bal heen kunnen draaien op het moment dat u de bal raakt. Wanneer u met de juiste golf grip de natuurlijke golf swing maakt zult u zien dat de geslagen bal rechtdoor gaat.

Hoe slice op de golfbal ontstaat

De zogenoemde term ‘slice’ ontstaat wanneer de linkerhand verkrampt en dus blokkeert. De andere fout bij het slaan van een ‘slice bal’ is dat de rechterhand gaat compenseren zodat u waarschijnlijk boven op de bal zult slaan. Op de hiernaast getoonde foto aangegeven in blok (N).

Golf tip om slice uit uw golf swing te krijgen

Om de slice uit uw golf swing te krijgen is het belangrijk dat de handen door de golfbal heen gaan. We noemen dit ‘release’. De letterlijke vertaling van ‘release’ is loslaten. Op de hiernaast getoonde foto aangegeven in blok (Y).

Hoe u voor de juiste release kunt zorgen?

Dat is eenvoudig: wanneer de handen in balans zijn zal dit vanzelf gaan, zonder dat u hoeft na te denken. Het voorkomen van slice in uw golf swing begint dus bij een goede golfgrip. De handen zitten in een ‘natuurlijke positie’ om de stok heen zodat de schouders ontspannen blijven. Hierdoor kan het lichaam optimaal draaien en kunnen de handen en de polsen losjes door de bal heen draaien. Het resultaat: altijd een rechte bal!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact