Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Geduld is een schone zaak!

Golf is de meest onderschatte sport die er is. De grote jongens oefenen geen 5 uur per dag omdat ze het niet kunnen, maar omdat het zo moeilijk is: Oefen, speel en neem les!

Zaken bij de basis aanpakken

Er zijn genoeg mensen die geen les (meer) nemen omdat ze bang zijn teveel te moeten veranderen... Niet waar! Als je dingen bij de basis aanpakt komt het goed. Iemand van de competitie training gaf aan niet teveel aan zijn swing te willen veranderen. Achteraf gaf hij toe dat een aantal kleine dingen die ik had gezegd wel degelijk geholpen hadden, en dat hij toch wel blij was. Het kan nooit de bedoeling zijn in een les een swing compleet om te gooien.

Durf ook te veranderen

Alleen, veranderen kost tijd. Ieder mens, iedere golfer heeft de natuurlijke gewoonte terug te gaan naar oude patronen, maar dingen die in de les veranderd zijn werken niet direct. Heb echter geduld en durf ook te veranderen. Verander ook niet vlak voor een wedstrijd, doe dat bijvoorbeeld in de winter, of voor het begin van een seizoen. Maar hou wel vast aan de verandering, zoals bij de swinggedachte beschreven. En doe het in overleg met uw professionalmaak samen een plan voor nog meer golfplezier!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact