Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Het motto als je lekker aan het golfen bent

Goed is goed!

Als je een keer lekker en dus goed hebt gespeeld is dat meestal op gevoel. Het motto is dan, ga door op dezelfde weg. Veel (tour)spelers gaan dan echter denken: "Vasthouden nu." En daar gaat het fout. Je speelde op gevoel en gaat nu van alles (bewust) doen om dat niveau vast te houden, waardoor je verkrampt en dus juist minder gaat spelen. Je gaat nadenken over wat je deed en dus wat je vooral moet blijven doen. Weg gevoel!

Ook zijn er spelers die denken, ha, dat ging goed, dat heb ik nu onder de knie, laten we doorgaan naar het volgende stapje. Die gaan van alles omgooien en slaan vervolgens dus geen bal meer.

Rust en geduld zijn de sleutelwoorden

Rust en geduld zijn 2 woorden die beter passen bij golf. Je speelt goed, ga zo door. Je speelt wat minder, blijf rustig, terug naar je swinggedachte, terug naar je techniek. Je weet van eerdere rondes dat je het kunt, het lukt alleen nu even niet.

Luister niet te veel naar vrienden of medespelers. Al hun adviezen zijn goed bedoeld, maar raken bijna nooit de kern van het probleem. Ga dus even naar je professional en haal samen met hem de knoop uit je swing en ga weer vertrouwen op je techniek.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact