Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfen op gevoel of techniek?

De golf swing is een complexe en technische beweging waarin van alles fout kan gaan. Op het moment dat we moeten weten hoe groot die swing moet zijn om een bepaalde afstand af te leggen doen we dat wat ons betreft dan ook op basis van de aangeleerde techniek.

Niet meer doen dan we kunnen

Geen enkele sporter zal puur op intuïtie te veel of te weinig doen. Pas als er prestatie om de hoek komt kijken gaan we eventueel forceren, en dus fouten maken: meer doen dan we eigenlijk kunnen. Een marathon loper die harder gaat lopen dan zijn schema is 5 of 10 kilometer later absoluut de klos. Bij een golfer die een drive over een afstand wilt slaan die eigenlijk buiten zijn bereik ligt zal hetzelfde gebeuren.

De techniek is altijd het uitgangspunt, daarna komt gevoel

Dus, zeker bij de kortere slagen zoals putten, chippen en pitchen, is het van belang dat de techniek altijd het uitgangspunt is. We leren een techniek aan op basis waarvan we op ons gevoel een swing kunnen maken die niet lang maar ook niet te kort is. Als ik vooraf zeker weet dat ik de goede stok in mijn handen heb en precies weet hoe groot de te overbruggen afstand is door er goed naar te kijken kan ik daarna volledig op mijn gevoel vertrouwen en de juiste swing maken.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact