Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Houd een golf logboek bij

Tijdens het oefenen, spelen en lessen

De combinatie oefenen, spelen en lessen hebben we nodig om beter te leren golfen. Beter leren golfen is ook golfen met meer plezier. Minder slechte ballen slaan is ook beter golfen. Een bal die eerst 15 meter naar rechts of links draaide en nu nog maar 8 is ook vooruitgang.

Houd vast aan de swinggedachte

Vaak hoor ik dat leerlingen vergeten wat er tijdens de les gezegd is. Grijp terug naar de ‘swinggedachte’. Het is van belang dat u maar één ding heeft om aan te denken. Denk bij de set up bijvoorbeeld aan de balans of bij het maken van de swing bijvoorbeeld aan de schouderdraai of de pols knik. Maar denk zeker niet aan allebei tegelijk.

Blijf aan hetzelfde denken

Bij mijn stuk over de swinggedachte schrijf ik dat het moeilijk is om lang aan hetzelfde te blijven denken. Toch doen: Op het moment dat u aan iets anders gaat denken, gaat het juist fout. Heb dus vertrouwen in uw swinggedachte.

Mocht u de neiging hebben dingen te vergeten, maak dan zelf (!) aantekeningen. Als u dingen zelf opschrijft blijft het langer in uw gedachte en u weet beter of u geleerde dingen begrepen heeft. Een klein schrijfblokje is voldoende. Schrijf de datum er bij en maak er een soort ‘logboek’ van.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact